המזיק שמציק – טיפול מונע לחרקים ותיקנים

שמעתם רשרוש בארון או התחלתם לגרד? לפני שאתם מסתערים על תכשירי ההשמדה, אלי כהן, יו"ר התאחדות המדבירים ומנכ"ל חברת הדברות, מסביר איך למנוע מראש את הופעתם. מילות המפתח: ניקיון וטיפולים מונעים.

 

 

מזג האוויר האביבי הבא עלינו לטובה מביא איתו את המזיקים למיניהם. אם אתם יודעים שהבניין שלכם או האזור בו אתם גרים סובל ממזיקים כמו תיקנים, יתושים ומכרסמים, כדאי שתהיו מוכנים מראש. יחד עם תחילת הניקיונות לפסח, תוכלו לנקוט במספר דרכים כדי לצמצם את הופעתם. המקקים, למשל, פולשים לביתנו דרך החלונות, הסדקים בקירות, תעלות הניקוז, חדרי האשפה ומאזורים נגועים נוספים. הם אוהבים לחות, טמפרטורה גבוהה ואוכל. חשוב לבצע מראש הדברה מונעת במעטפת הבניין הכוללת בורות ביוב, גרם מדרגות, חדרי אשפה ומקלטים, וכך למנוע את חדירת המזיקים לדירות הפרטיות. כמו כן חשוב לאטום סדקים, להתקין רשתות בחלונות ולשמור על ניקיון. בסביבת הבניין כדאי גם לסגור פתחים וחורים ולסלק כל מוקד היכול להוות "חממה" למזיקים. בניינים רבים סובלים גם ממכת יונים המשאירות אחריהן לכלוך וגורמות למחלות. קצב התרבותן המבהיל והבניה המאסיבית רק העצימו את הבעיה. גם לכך קיימים כיום מגוון פתרונות חדשניים בשוק שיש להתקין החל מעכשיו, כמו דוקרנים שגורמים לאי- נוחות ורשתות.

צפצופים בשעות הלילה המאוחרות, גללי צואה מפוזרים וכרסום כבלי חשמל, הינם חלק קטן ממכלול הנזקים שמשאירים אחריהם המכרסמים ולכן חשיבות רבה במניעתם. המזיקים העיקריים בקבוצת המכרסמים הם העכברים והחולדות. ניתן להבחין בניהם באמצעות גודל גללי הצואה. במקרה של חולדה הגללים מגיעים לממדים של חרצן זית ואילו במקרה של עכבר, גרגר אורז. עיקר פעילותם של המכרסמים בבניין הוא בחדרי האשפה, במקלטים ובבורות הביוב. דרך שם הם חודרים לביתנו באמצעות פתחים וחריצים במבנה. על כן חשוב לבצע טיפול מונע באמצעות הטמנת רעלים בבורות הביוב ובמחילות באדמה, מניעת ברזים דולפים, ושמירה על סביבה נקייה. כדי להימנע מעכברים וחולדות בתוך הדירה, אין להשאיר שאריות מזון חשופות על השיש והרצפה ולהעביר מזון מקופסאות הקרטון לכלים אטומים, למשל מפלסטיק. חשוב גם להגביר את התדירות בה מרוקנים את שקיות האשפה ולאחסן במקום לא נגיש מזון המיועד לבעלי חיים. בעת הצורך ניתן להיעזר בהנחת מלכודות הומאניות.

ככלל, ממליץ אלי כהן, יש לבצע טיפולים מונעים קבועים לפחות פעמיים בשנה במעטפת הבניין, מערכות הביוב והחצר וכך נצמצם את האפשרות של חדירת המזיקים לתוך הדירות ונוריד את השימוש בחומרי הדברה בתוכן.